dimecres, 28 de maig del 2014

CATRAID BERGUEDÀ 2014



El passat disssabte 24 de maig el Club Orientació Berguedà (COB) va organitzar la tercera edició del CATRAID BERGUEDÀ a Vilada. En aquesta ocasió també va esdevenir CAMPIONAT DE CATALUNYA DE LA FCOC.

La prova va ser un gran èxit de participació, ja que un total de 58 equips distribuïts en quatre categories es van acostar fins a la població berguedana per participar en l'esdeveniment.
En categoria elit, la més exigent, els equips van haver de fer front a un recorregut de més de 60 km i de prop de 3.500m de desnivell positiu combinant proves de cursa a peu, btt, orientació específica, caiac i barranc.

L'organització vam dissenyar un recorregut exigent físicament però també tècnicament, pel que un bon domini de l'orientació era fonamental per poder estar als llocs capdavanters.

Així doncs, després de 8h35', l'equip gironí SPORTFUL ILLA DE RODES va ser el més ràpid en completar totes les balises del recorregut, imposant-se així en la classificació general i guanyant, també, el Campionat de Catalunya. En segona posició va acabar l'equip Colomina Team i en tercera el Catraid Trangoworld.

Any rere any el CATRAID BERGUEDÀ s'està consolidant com una de les proves amb més èxit del calendari català. Ja és el segon any consecutiu en què es ronda els 60 equips participant, un fet inèdit a la resta de proves de casa nostra els últims anys.

dilluns, 26 de maig del 2014

Resultats CATRAID Berguedà 2014

Ja teniu disponibles els resultats del CATRAID Berguedà 2014.






Aquí podeu  veure algunes fotos:


I aquí us deixem amb alguns videos del nostre company Jesús Baldó:


Moltes gràcies a tots els participants i fins la propera!

Us animem a participar en el proper esdeveniment organitzat pel COB, els Dos Dies d'Orientació del Berguedà 2014, que celebrarem a Vallcebre els propers 28 i 29 de juny. 





dissabte, 10 de maig del 2014

Altres opcions de participació

Aquests dies ens han anat arribant correus que ens demanaven per córrer en equips de 3 o individualment.
En principi i per reglament, els equips de totes les categories han de ser de dues persones.
Però seguint la filosofia del COB d'intentar no deixar a ningú sense poder participar a les nostres activitats, hem decidit el següent:
  • Extraordinàriament es podrà córrer individualment o en equips de 3, això sí, fora de classificació.
  • Qui corri individualment, la secció de caiac no la podrà fer. A no ser que trobi un equip de 3 o un altre individual i el vulguin compartir.
  • Els caiacs són de 2 a 4 persones. Els equips de 3 podran optar entre anar els 3 junts amb el caiac o que un corredor es quedi a terra.
  • Els equips de 3 només portaran 2 sportidents.

dijous, 8 de maig del 2014

CATRAID BERGUEDÀ'14 a punt!!

Ja tenim els recorreguts del CATRAID BERGUEDÀ 2014 dissenyats i comprovats. Ens falten quatre detallets per poder-vos indicar exactament les distàncies i desnivells.
Com bé ja sabeu els que heu participat en edicions anteriors, a la zona del raid les distàncies enganyen molt. Aparentment pot semblar que el raid és més curt del que sembla, però no és així, els recorreguts estan comprovats i és una zona molt lenta ja que hi ha molt desnivell i intentem posar-hi una bona dosi de corriol per fer-lo més divertit encara.

Les distàncies totals aproximades són:
Elit: 60km i 3.000m de desnivell positiu. Temps guanyador 8h.
Aventura: 45km i 2.500m de desnivell positiu. Temps guanyador 6h.
Popular: 10km i 700m. de desnivell positiu. Temps guanyador 3h.
Familiar: 8km i 500m. de desnivell positiu. Temps guanyador <3h.

Les característiques del raid són molt semblants a les edicions anteriors: un itinerari dur i exigent, amb una bona varietat de seccions i amb l'objectiu de descobrir noves i fantàstiques zones del Berguedà.

Aquest any no hi ha cova, però sí que hi ha un barranc que les categories elit i aventura gaudireu d'allò més. A més a més, hem intentat pujar una mica el nivell d'exigència tècnica pel que fa a l'orientació.

Pel barranc no és obligatori el neoprè. Tot i que us mullareu, el barranc és curt i de seguida s'arriba a la transició on hi podreu deixar una bossa amb roba de recanvi i menjar.

Per qui vulgui aprofitar el cap de setmana pel Berguedà i venir amb família o amics, prepararem un llibre de ruta perquè aquests us puguin venir a seguir en diferents punts del recorregut. Tot i que no podreu rebre assistència externa, sí que us podran animar i fer fotos.

Aquí teniu algunes fotos del què us trobareu:




dijous, 1 de maig del 2014

Prova especial de barranc

Ja hem fet algunes proves més en l'itinerari i ja us podem avançar que les categories elit i aventura faran un barranc molt xulo.
Ahir quan el vam anar a revisar baixava una mica d'aigua i hi havia tres tolls que poden cobrir perfectament fins la cintura.
No obliguem a portar neoprè però sí que us recomanem que porteu roba de recanvi per poder-vos canviar quan el finalitzeu.
Aquesta roba us la transportarà l'organització fins a la transició del barranc.