divendres, 31 de maig del 2013

Gran èxit del CATRAID Berguedà 2013

El CATRAID Berguedà 2013 ja és un fet i ha resultat un èxit de participació i de satisfacció entre la majoria de corredors i organitzadors.
Un total de 61 equips d'arreu de Catalunya es van presentar a Vilada per disputar una nova edició de la prova.
El raid comptava amb 3 categories de diferent nivell on tothom hi tenia cabuda. Per fer-ho més vistós, l'inici i final de cada secció era a la zona esportiva de Vilada. Així podíem tenir més control dels equips i en tot moment podíem saber com anaven les classificacions.
Els traçats d'èlit i aventura eren bastant similars, amb algunes modificacions per reduir quilometratge i desnivell pels d'aventura.
Ja per començar els equips escalfaven les cames amb un exigent trèkking de 8km i 900m de desnivell positiu que feia pujar els equips fins a Salga Aguda. Des de Vilada l'ambient era espectacular ja que es podia observar les siluetes dels corredors caranejant pel llom rocós de la muntanya.
La segona secció es tractava d'una prova d'orientació específica aprofitant el mapa del Circuit fix d'orientació de Vilada.
Ara tocaria baixar fins a l'embassament de la Baells per fer una secció de caiac de 6,5km en èlit i 4,5 en aventura.
Fins aquí es mantenia un grupet capdavanter d'uns 4 o 5 equips que posaven d'allò més emocionant la última secció del raid, una btt de 24km i 1.300m de desnivell positiu que portaria els equips fins a l'ermita de St. Julià de Cosp. A mig camí, però, els equips arribaven al Santuari de Rotgers, on se'ls parava el crono perquè féssin la cova de Rotgers amb tranquil·litat, uns 40' de cova amb passos bastant estrets va fer xal·lar de valent als corredors.
Al final, amb poc menys de 7h30' l'equip La Cameta Coixa es va poder fer amb la victòria en la prova berguedana.
Tret d'algun problema tècnic per les neutralitzacions a la secció de caiac, la majoria dels corredors s'ho van passar d'allò més bé i van destacar l'espectacularitat de l'entorn per on van passar, això dóna força a l'organització per continuar amb aquesta prova amb el mateix nivell i intentant solucionar aquests detalls que causen alguns contratemps durant la disputa del raid.
Aprofitem per agraïr a tots els voluntaris i gent del COB per la gran tasca feta durant tot el cap de setmana, als comerços i ajuntament de Vilada per tot el suport perquè aquesta prova es pugui dur a terme i als Bombers de la Generalitat per facilitar la presència del GRAE per la zona per donar un plus més de seguretat al raid.


També us enllacem un vídeo que ha creat el Germán d'ADVFeel i que resumeix molt bé el que ha estat el raid.

Properament us penjarem fotos de l'esdeveniment

3 comentaris: